Województwo:

podkarpackie

Obiekty/miejsca tworzące szlak:

51 podmiotów – wykaz wszystkich dostępny na stronie internetowej

Opis tematyzacji:

Tematem przewodnim Szlaku jest promocja regionalnego jadła. I tego etnicznego: łemkowskiego, bojkowskiego, pogórzańskiego czy lasowiackiego. I tego staropolskiego, które przez setki lat serwowano w szlacheckich dworach i magnackich pałacach. A także tego pochodzącego z kuchni ormiańskiej, tatarskiej, żydowskiej, niemieckiej, ukraińskiej – narodów, które żyły lub żyją na terenie województwa podkarpackiego. Od 2015 r. zaproszono także na Szlak winnice technicznie przygotowane do enoturystyki.

Podmiot zarządzający:

Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia”

Strona www

Dostępne materiały promocyjne:

Brak informacji

Doroczne święto szlaku:

Brak informacji

Czy szlak wyposażono w infrastrukturę turystyczną?

Tak