Województwo:
podkarpackie
Obiekty/miejsca tworzące szlak:
51 podmiotów – wykaz wszystkich dostępny na stronie internetowej
Opis tematyzacji:
Tematem przewodnim Szlaku jest promocja regionalnego jadła. I tego etnicznego: łemkowskiego, bojkowskiego, pogórzańskiego czy lasowiackiego. I tego staropolskiego, które przez setki lat serwowano w szlacheckich dworach i magnackich pałacach. A także tego pochodzącego z kuchni ormiańskiej, tatarskiej, żydowskiej, niemieckiej, ukraińskiej – narodów, które żyły lub żyją na terenie województwa podkarpackiego. Od 2015 r. zaproszono także na Szlak winnice technicznie przygotowane do enoturystyki.
Podmiot zarządzający:
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia”
Strona www
Dostępne materiały promocyjne:
Brak informacji
Doroczne święto szlaku:
Brak informacji
Czy szlak wyposażono w infrastrukturę turystyczną?
Tak